сряда, 9 септември 2009 г.

Вижте с какво ви заразява вашата клавиатура

0 comments
Малко хора знаят каква опасност ни дебне от клавиатурата. Ако тя не бъде чистена редовно броят на микробите по нея се равнява на този в тоалетната чиния. Болестите, които могат да ни причинят те са от диария до сепсис.
Специалистите стигнаха до заключение, че клавиатурата е доста уютно местенце за микробите.
Установено е че най-честите заболявания, които можем да си докараме, когато използваме мръсна клавиатура са заболяване на дихателните пътища и диария. Съществуват и редица по-лоши заболявания, които можем да си лепнем.
Проф. Адам Казновски от катедрата по микробиология в Познан прави интересен експеримент, в който на клавиатура на обща площ 100 кв. см от нея (25 клавиша) са открити повече от 2500 бактерии. Сред тях са дори стафилококите, които причиняват инфекции на хората.
Ето и списък на тези, които можете да намерите по клавиатурата си:

Bakterie Pseudomonas luteola- причиняват инфекции на кръвта и съединителната тъкан, перитонит, менингит, ендокардит и дори инфекция на костния мозък.
Staphylococcus warnerii- причиняват остеомиелит.
Micrococcus sedentarius- причинява белена на кожата.
Staphylococcus haemolyticus- причинява инфекции на костите.
Pseudomonas oryzihabitans- отговорни за възпаление на очите.
Staphylococcus aureus- отговорни за образуването на кожни рани и абсцеси, инфекции, болки в гърлото, тонзилит, синузит, отит, инфекции на белия дроб и бъбреците.
Staphylococcus epidermidis- инфекции на пикочните пътища, отравяне на кръвта, инфекции на очите.
Bacillus subtilis- причинява стомашно-чревни заболявания, инфекции на белите дробове и кръвта, може да доведе до сепсис.

А сега какво мислиш за чистенето на клавиатурата?





-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Вижте с какво ви заразява вашата клавиатура "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com