вторник, 7 април 2009 г.

11 заснети животни, които няма да видим никога вече!

0 comments
Периода, в който живеем е този с най-голям брой изчезващи животни. Много видове са на прага на изчезване, а много вече никога няма да видим. По-долу ще намерите заснети животни, които вече за изчезнали.

Тасманийски тигър
Последният Тасманийски тигър умира в зоологическата градина Hobart Zoo в Тасмания, Австралия 1936-та година. Вероятно е починал поради липса на грижи и раздялата му с естествената му природна среда, заради влошените метеорологични условия.
Основната причина за изчезването на този уникален хищник е ловната акция, която предприема тасманийското правителство от 1888 до 1909г.
Последният див тасманийски тигър е убит през 1930 година от фермер на име Wilf, който застрелва животното, когато го видяло да се навърта около фермата му.

Tecopa Pupfish
Този вид риби изчезва официално през 1981г. Спада в броя и започва с построяването на модерни хотели по крайбрежието на Los Angeles.

Сирийско диво магаре
Последните представители на този вид вероятно са изчезнали през 1928г. в Австрийския зоопарк Schönbrunn Zoo във Виена. Живял е в областта на Месопотамия като често там е било докладвано за големи стада както и в пустинните степи на Близкия Изток.

Пиринейски ибекс
Пиринейския ибекс има една от най-интересните истории сред изчезналите видове. Той е първият вид върнат към съществуване след клониране. Само 7 минути след раждането му обаче той умира поради увреждане на белия дроб. Това се случи през януари тази година.
Последният естествено роден пиринейски ибекс изчезва през 2000-та година.

Quagga
Уникален вид зебра. Последният екземпляр умра в Амстердамски зоопарк през 1883г.

Пътуващ гълъб
Преди 200 години този вид е наброявал популация над милиард. Последният такъв гълъб наречен "Марта" загива на 1-ви септември 1914г. в Синсинати,Охайо.
Какво се е случило само за 100 години, за да се стигне до изчезването на вид наброяваш над милиард?
Този вид гълъби били най-евтината храна за роби и бедни. Това довело до масивни ловни хайки.
Последното ято наброяващо 250 000 птици беше изклано през 1896г. въпреки знанието на хората, че това е последното стадо от този вид.

Карибски тюлен-монах
Този вид беше официално обявен за изчезнал на 8-ми юни 2008-ма.

Javan Tiger
Този вид тигри са живели на индонезийския остров Java. През 1980г. е обявен за изчезнал вид като година преди това са били идентифицирани само 3 екземпляра. Някои все още вярват, че този вид тигри все още съществуват.

Golden Toad
Този вид е обитавал горите на Коста Рика. Официално изчезнал през 1989г. Изчезването им е причинено вероятно от глобалното затопляне, заради което намалява все повече броя на земноводните по целия свят.

Bubal Hartebeest
Това животно е използвано от древните египтяни за храна и жертвоприношения. То е споменато дори в Стария завет. Това обаче не е могло да го спаси от европейските ловци. Предполага се че последното животно е умряло през 1923г в Париж.


Baiji River DolphinТози вид делфини са обитавали планетата в последните 20 милиона години. В последните години е обитавал китайската река Яндзъ. Обявен за изчезнал след експедиция през 2006-та година.




-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 11 заснети животни, които няма да видим никога вече! "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com