четвъртък, 16 април 2009 г.

Иран преди Ислямската революция

1 comments
Много малко хора помнят как е изглеждал Иран преди това...
...записано в историята като Ислямската революция. По старите хора помнят през 1970г. как е изглеждал Иран. Представяме ви няколко снимки от една страна, която си нищо не се е отличавала от другите по това време.

Представителите на телевизионния елит в Иран по това време


Светските списания не са били рядкост в Иран:)Улична сцена от Техеран през 1975г. отзад има реклама на бирата Canada Dry.


Основно училище в Иран. По това време още ги няма забрадките.


Университета по общи науки в Техеран през 1970г. (затворен през 1979г.)

Невероятно как един режим за толкова кратко време може да промени всичко светско и да отреже пътя на развитие на една общност.-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

1 comments to " Иран преди Ислямската революция "

jiroscop каза...
16 април 2009 г., 16:19 ч.

Иран не е загубил инерцията си. Шепа бедуини няма как да спрат прогреса :) В момента нивото на грамотност е над 99%, а по брой на студентите на глава от населението са на едно от първите места в света. Преди 2 години с изненада открих при разговор с един персиец, работещ в България, че имат 70% покритие на страната с 4G мобилна мрежа(WiMax) при положение, че повечето страни не са въвели и 3G.

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com