четвъртък, 9 април 2009 г.

10-те научно разкрити мистерии: 2.Кристалните черепи

0 comments
Повечето хора са запознати с кристалните черепи най-вече от филма "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". Всъщност има много колекции от кристални черепи, които са направени в действителност или от ацтеките или от маите. През 2008-ма година британски учени изследват през микроскоп тези черепи, за да установят как са направени те в действителност. Години наред се смяташе, че те са творение на много по напреднала технология, отколкото можем да си представим. Изследванията обаче показват друго. Прегледа под микроскоп на тези невероятни творения показва множество драскотини по повърхността на кристалните черепи, което е доказателство че те са били шлифовани ръчно и ацтеките никога не са използвали колело.

Интересен факт: Най-интересния от всички подобни черепи е кристалният череп на Mitchell-Hedges, наречен на откривателя си британския изследовател Mitchell Hedges, който твърдеше че черепът е на повече от 3600г. В момента той е собственост на неговата дъщеря. Собственичката не предоставя черепа за изследване, поради това не може да се разбере дали това е истина.

Още от поредицата Тук







-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 10-те научно разкрити мистерии: 2.Кристалните черепи "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com