четвъртък, 23 април 2009 г.

10-те най-невероятни изчезнали животни

0 comments
Вижте 10 невероятни изчезнали животни, които няма да можем да срещнем никога вече.

1.Тиранозавър Rex (изчезнал преди 65 милиона години)
Тиранозавър Рекс е най-големият хищник съществувал някога на Земята. Той е достигал 6 метра височина и 15 м дължина. Бил е двукрак хищник с масивен череп и тежка дълга опашка. Останките им са открити в Северна Америка.

2.Тасманийски тигър (изчезнал през 1936г.)
Най-известният месояден двуутробен хищник в днешни времена. Още за тасманийският тигър тук.

3.Морска крава (изчезнала през 1768г.)
Срещали са се край азиатското крайбрежие на Берингово море. Открита е през 1741г. от Georg Steller. Морската крава е стигала до 7 метра дължина, а теглото и до 3 тона. Според Steller морската крава е било напълно способна да бъде опитомена. Заселването на хора в райна, в който са живели тези създания се предполага, че е прекратило съществуването им.


4.Quagga
Уникален вид зебра. Последният екземпляр умра в Амстердамски зоопарк през 1883г.


5.Irish Deer (изчезнал преди около 7700г.)
Ирландските гори някога са били домът на най-големия елен съществувал някога.
Достигал е височина до 2 м. Предполага се че са изчезнали заради масов лов на хората. Тъй като елена е бил изключително тромав се е ловял сравнително лесно.


6.Птицата Додо (изчезва в края на 17-ти век)
Това е един от най-известните изчезнали видове. Това е така поради факта, че изчезването на тази птица се дължи пряко на човешката дейност. Това е един от първите видове животни, които човешката намеса пряко унищожава.

7.Пещерен лъв (изчезнал преди 2000 години)
Един от най-големите лъвове, съществувал някога. Има данни, че е съществувал преди 2000г. на Балканите в Гърция и България!


8.Каспийски тигър (изчезнал през 1970г.)
Каспийският тигър е подвид на персийския тигър. Срещал се е Ирак, Иран, Афганистан, Турция, Монголия, Казахстан, Кавказ, Таджикистан, Туркемнистан и Узбекистан. От всички тигри известни в света, той е бил 3-тият по големина.


9.Тур (изчезнал през 1627г.)
Един от най-известните видове изчезнали животни и един от най-едрите чифтокопитни бозайници. Д 13 век то се е размножавало в Полша, Трансилвания, Литва и Молдова. Правото да се ловуват е било ограничено. През 1564г. остават само 38 екземпляра от този вид и те са били под покровителството на кралски семейства. Последният екземпляр е регистриран през 1627г.


10.Безкрила гагарка (изчезнал през 1844г.)
Най-големият вид пингивини. Достигал е до 75 см височина. В миналото са живели в Исландия, Гренладния, Северна Канада, Норвегия. Масовият лов на този вид животни води до изчезването им.

Прочетете още:
11 заснети животни, които няма да видим никога вече!
10 животни, които вероятно ще изчезнат в следващите 10 години







-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 10-те най-невероятни изчезнали животни "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com