вторник, 14 април 2009 г.

10-те научно разкрити мистерии: 5.Мистериозното дете на "Титаник"

0 comments
Дни след потъването на "Титаник" тяло на бебе беше открито в Атлантическия океан. След като детето не могло да бъде идентифицирано, то било погребано в Нова Скотия с надгробен надпис "Незнайното дете". През 2001г. учени от университета в Онтарио получиха разрешение да откопаят тялото. Чрез консултация със списъци на пътниците на "Титани" възможностите за самоличността на бебето се свиват до 4 деца: Gosta Paulson, Eino Panula, Eugene Rice и Sidney Goodwin.
През 2007-ма с помощта на на по-напредналите технологии при изследване на зъб от детето и сравняването му с човек от фамилията Goodwin се оказва, че ДНК-то напълно съвпада. Потвърдено е че "Незнайното дете" е Sidney Goodwin. Sidney било най-малкото от шест деца на Fred и Augusta Goodwin, родом от Fulham. Пътували на борда на "Титаник", за да емигрират в Ню Йорк. Всички били на борда. Телата на нито един от тях не било възстановено до ден днешен.


Интересен факт:Оцелелите моряци от "Титаник" били толкова разстроени от откриването на "Незнайното дете", че събрали пари, за да му бъде направен малък паметник.
Още от поредицата Тук




-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 10-те научно разкрити мистерии: 5.Мистериозното дете на "Титаник" "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com