неделя, 8 ноември 2009 г.

Край на глобалното затопляне! BBC разчупи мълчанието и конспиративните теории

1 comments
Това заглавие може да ви изненада малко също както и факта, че 2007-ма или 2008-ма година не са най-топлите в последно време за разлика от далечната 1998-ма година.
За последните 11 години не се наблюдават увеличения на температурите. Въпреки емисиите от отровни газове в атмосферата продължават да растат това съвсем не оказва влияние на температурите.
Тогава каква е причината за изменението на Земята? Учени твърдят, че човешката намеса съвсем не е водеща за повишаването на температурите в последните десетилетия. Съществуват естествени климатични цикли на нашата планета.
От 1980 до 1990 г. се забелязва повишаване на температурата на океаните. Това обаче е спряло в последните години. Тези цикли в миналото са продължавали близо 30 години. Така например от 1945 г. до 1977 г. се записва най-студения цикъл на Тихия океан.
Учени казват, че за затоплянето има толкова много естествени причини, че дори и човек да е спомогнал с нещо за това то е минимална частица от това което прави природата.
Промяната на морските и слънчевите цикли не са нищо ново в историята на нашата планета.

Източник: bbc.co.uk





-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

1 comments to " Край на глобалното затопляне! BBC разчупи мълчанието и конспиративните теории "

Anelia каза...
18 април 2011 г. в 1:07

Вижте евтин car led bulbs

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com