вторник, 11 август 2009 г.

10 мистерии за човешкото тяло, които учените не могат да обяснят

0 comments
1. Изчервяването
Чарлз Дарвин посвещава много време на това да разгадае как еволюцията ни е накарала да започнем да се изчервяваме. Например когато лъжем, когато ни е неудобно или харесваме някой. Той така и не успява да го обясни.

2. Смехът
Учените и до днес не могат да обяснят защо се смеем.

3. Целуването
Малко вероятно е целуването да се предава генетично на хората. Съществуват теории, според които има общо между целуването и кърменето като навик у човека. Друга теория пък свърза целуването още с древността, когато е съществувало храненето уста в уста.

4. Сънуването
Съществуват много теории за сънуването, но нито една не е правдоподобна. Сънуването се свърза с предишни животи, но никой до ден днешен не може да обясни какво всъщност е сънят.

5. Суеверието
Суеверието съществува още в дълбока древност. Хората са суеверни дори подсъзнателно. Учените все още се опитват да обяснят какво ни кара да бъдем суеверни дори без да се усетим.

6. Бъркането в носа
Една четвърт от всички тийнейджъри го правят средно по 4 пъти на ден. Необясним е все още този навик.

7. Пубертетът
Няма друг вид на планетата при който да има толкова непредсказуем и изпълнен с емоции период от живота. Някои учени смятат, че този процес помага на мозъците ни да се настроят за живота по-нататък. Все пак няма прието научно обяснение за този необикновен период от живота ни.

8. Изкуството
Танцуването, рисуването, пеенето... Според учените това е начинът да обменим умения с другите. Все пак това си остава мистерия.

9. Окосмяването
Фини косми по тялото и гъсти по половите органи. Това е точно обратното, което се проявява при останалите видове на Земята.

10. Любовта
Една от най-големите мистерии. Все още необяснима.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 10 мистерии за човешкото тяло, които учените не могат да обяснят "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com