четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Забраняват на жените да носят дълги панталони в Париж

1 comments
Правилото, че жените не трябва да се обличат като мъже- а именно като носят панталони- е прието за пръв път още през 1800-та година по предложение на полицията в Париж.
От 1800-та година всички жени, които искат да се обличат като мъже е трябвало да поискат разрешение от френската полиция.
През 1892-ра година идва малко спокойствие след като поправка гласи че всяка жена има право да носи дълги панталони докато язди кон.
През 1909-та година е добавена допълнителна клауза която гласи че жените могат да носят панталони и ако карат велосипед.
През 1969г. на фона на глобалното движение за равенство между половете градския съвет на Париж изпрати запитване до шефа на местната полиция в града за смяна на това правило. Отговорът му бил : "Неразумно е да се сменя текст от закона само заради навлизащата мода".
Последният опит за отстраняване на старомодното правило беше през 2003-та година, когато тогава още Никола Саркози като депутат изпраща на министъра писмо, в което критикува това правило. Въпреки това така и не го променят.
Evelyne Pisier (преподавателка по право) открива интересна точка в закона където се казва че дългите панталони са задължителни за всички полицаи. Явно не е съобразено, че в системата на полицията работят и жени като излиза, че те нарушават закона като носят дългите панталони, които са част от униформата им.





-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

1 comments to " Забраняват на жените да носят дълги панталони в Париж "

Anelia каза...
18 април 2011 г. в 1:08

Вижте евтин car charger

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com