понеделник, 22 юни 2009 г.

10-те неразкрити мистерии: 1. "Мария Селесте"

0 comments
Мистерията около кораба "Мария Селесте", първоначално наричан "Amazon" започва още през 1860г.
В продължение на 10 години кораба е претърпял множество произшествия по вода и е сменял няколко пъти собственика си. Накрая се намира купувач от Ню Йорк, който дава $3000 и го преименува на "Мария Селесте".
За нов капитан на "Мария Селесте" е назначен кап.Бенджамин Бригс на 37 години, ветеран в мореплаването.
На 7-ми ноември 1872 г. корабът отплава от Ню Йорк на борда с кап. Бригс, жена му, малката му дъщеря и екипаж от 8 души. Корабът е бил натоварен с 1700 бъчви със суров американски алкохол. След това си отплаване, той изчезва безследно. По-късно е намерен свободно плаващ в Гибралтарския проход. От всички на борда е нямало и следа. Дневникът на капитана също е изчезнал. Нямало следи от борба на борда. Капитанът, жена му, дъщеря му и целият екипаж никога не е открит.
В началото на 1873г. спасителна експедиция намира тялото на мъж с американски флаг и други 5 тела. Първоначално се смята, че това може би е екипажа на "Мария Селесте", но това никога не е потвърдено.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 10-те неразкрити мистерии: 1. "Мария Селесте" "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com