събота, 3 октомври 2009 г.

Живота се възстановява много по-бързо отколкото си мислим

0 comments
През 1980-та година Luis Alvarez и неговите сътрудници шокират света като разкриват, че астероид паднал на Земята преди повече от 65 милиона години е причината за изчезването на динозаврите и много други видове. Никога обаче не е ставало на въпрос колко време е отнело на планетата, за да се завърне към живот и да сътвори нови организми.
Сега учените от MIT откриха микроскопични морски организми, които вероятно са причината за възстановилия се след това живот. Според тях това е отнело няколко милиона години.
Досега се смяташе, че след удара развитието на живот на планетата е спряло за доста дълго време поради мракът, който я е обхванал. Това обаче се оказва че не е било точно така. Малки водни организми са продължили да се размножават и да помагат във възстановяването на много от морските организми. Това откритие е направено с помощта на множество изследвания на подводния свят.
Dr.Strangelove казва: "Това е забележително откритие, което опровергава всички теории, за това че след сблъска близо милион години живота на Земята е спрял. Всъщност веднага след сблъсъка с астероида Земята е започнал отново своето възстановяване без да губи и секунда."

-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Живота се възстановява много по-бързо отколкото си мислим "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com