вторник, 6 октомври 2009 г.

Уникално! Сиамските близначки- два живота в едно тяло

0 comments

Abigail "Abby" Loraine Hensel и Brittany "Britty" Lee Hensel (родени 7-ми март 1990 в Minnesota, USA) са сиамски близначки. Двете могат да контролират по една ръка и един крак от общото си тяло.
Родителите им са медицинска сестра и дърводелец. Близначките имат по-малък брат на име Dakota и по-малка сестра на име Morgan.
Те учат в Lutheran High School, Minnesota.
Когато са на 12 години са подложени на операция на гръдния кош, която да предотврати по-нататъшни усложнения с дишането.
Всяка от близначките може да контролира само своята част от тялото. Сами можете да предположите колко труд им е изисквало да успеят да се научат да координират в синхрон ръцете и краката си. Все пак те са се научили да карат колело, да пишат на клавиатурата на компютъра с нормална скорост, да тичат и дори да карат кола.


През 1996-та година се появяват при Опра Уинфри, снимат се в редица списания, а през 2006-та Дискавъри прави специален филм за тях.

Вижте как протича живота на сиамските близначки.






-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Уникално! Сиамските близначки- два живота в едно тяло "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com