понеделник, 30 март 2009 г.

Вечната младост и нейните 10 заповеди

0 comments

Средната продължителност на живота е различна за повечето Японците живеят средно 79 години, австралийците, гърците и канадците 78,
германците и американците 76, а нашата, на руснаците и на турците 67. Средната продължителност на живота на сомалийците и нигерийците пък е 47. Международен екип от учени и лекари изготвиха "10 заповеди", за да увеличим продължителността на живота си.

1 правило

Не преяждайте! Вместо обичайните 2500 калории се задоволете с 1500. По този начин разтоварвате клетките си и олекотявате тяхната дейност. Клетките по-бързо ще се обновяват и ще сте по-малко податливи на болести. Да не се яде много, но не и прекалено малко. Намерете златната среда.


2 правило

Менюто ви трябва да бъде съвместимо с вашата възраст. При жените над 30 години бръчки се появяват на по-късен етап, ако те редовно ядат черен дроб и бадеми. След 50 години трябва да се наблягат на храните с високо съдържание на калций и магнезий. Яденето на риба ще подобри работата на сърцето ви и кръвоносните съдове.


3 правило

Опитайте се да намерите подходяща работа за себе си. Подходящата работа подмладява, категорични са френски учени.


4 правило

Намерете си приятел/приятелка. Любовта и нежността са най-добрите средства против остаряване. Сексът 2 пъти в седмицата пък сваля 14 години от живота ви. По време на секс се образува хормона ендорфин или по-известен като "хормон на щастието". Той подобрява имунната ви система.


5 правило

Опазвайте се от депресии!!! Дори, ако е нужно потърсете психолог.


6 правило

Движи се! Дори 8 минути спорт на ден удължават живота. При движението се умножават много хормони.


7 правило

Спете при подходяща температура!!! Доказано е че хората, които спят при 17-18 градуса температура на стаята, изглеждат по-млади. Причината е че метаболизма зависи от температурата.


8 правило


Не дръжте гняв в себе си. Разпускайте по всякакъв начин! Сдържането на гняв или други чувства в себе си ви подтиска. Доста често това е причина за появяването на тумори.


9 правило

Тренирай мозъка си. Играйте колективни игри, решавайте кръстословици, учете езици или това, което ви интересува. Ангажирането на мозъка стимулира работата на сърцето.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Вечната младост и нейните 10 заповеди "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com