понеделник, 30 март 2009 г.

6 изненадващи ползи от секса за здравето

0 comments
 Освен че сексът е удоволствие той е и изключително полезен за здравето. По-долу ще намерите 6 ползи за здравето от секса, които ще ви помогнат да живеете по дълъг и по-здравословен живот.

Сексът може да излекува главоболието
Всички знаем за репликата:"Не тази вечер, боли ме глава". Всичко, което трябва да направите е да информирате своята жена/мъж, че сексът действа болкоуспокояващо.
При секс и при вълнение се отделя хормонът Oxytocin. Проучванията показват, че нарастването на нивото на Oxytocin може да облекчи болката.

По-спокоен сън
Неотдавнашно изследване показа, че хората които правят секс редовно имат по-спокоен сън. След оргазъм, интензивна вълна от умора и облекчение обхваща хората. Нерядко мъжете заспиват. Именно това е момента, в който можете да поспите спокойно. Това е много ефикасен начин за разтоварване от ежедневния стрес.

Увеличаване на притока на кръв
Сами се сещате, че по време на секс кръвта се циркулира по-бързо и в резултат на това притока на кръв в мозъка се увеличава. Повишава се сърдечната честота и мозъка функционира много по-добре.

Поддържане на добро тяло
Половия акт изгаря близо по 150 калории за половин час. Ако искате да свалите излишни килограми, това е вашият начин.

Подмладяване
При сексуална възбуда се увеличава хормонът DHEA (Dehydroepiandrosterone). DHEA подобрява имунната система, подобрява възстановяването на тъканите като по този начин се спомага за добрата поддръжка на кожата. Действа и като антидепресант.

Колкото повече хормони - толкова по-добре
Повишаването на нивото на тестостеронът укрепва мускулите и костите. Естрогенът пък предпазва от сърдечни заболявания.

Редовен сексуален живот=по-добро здраве.





-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 6 изненадващи ползи от секса за здравето "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com