понеделник, 18 май 2009 г.

Мистериозното изчезване на неандарталците и техния ужасен край

1 comments
Мистериозното изчезване на неандарталците преди 30 000 години още заинтригува учените.
Сега обаче след доста години учените най-накрая стигат до някакви следи и както върви всичко може да се окаже с много ужасен сценарий. Вероятно те са били изядени от нашите предци- съвременните хора.
В основата на тези ужасни открития са останки от неандарталци открити
в разкопки край Les Rois, Югозападна Франция.
Разрезите по костите им са подобни на тези от останките на елени и други подобни животни, ловувани от хората. Смята се че месото им се е използвало за храна, а зъбите им за огърлици.

"Нендарталците са се срещали с крайно насилие от страна на предците ни, а и в много случаи са били изяждани от тях"- казва Fernando Rozzi изследовател от National de la Recherche, Paris."Години наред хората са отказвали да мислят, че канибализма в такава жестока форма е съществувал сред нас, но е време това да се приеме."
Според Rozzi събраните доказателства от останките на неандарталците са достатъчни да се смята, че съвременния човек ги е ловувал след което е носел телата им в пещерите и ги е изяждал, а костите им се използвали за трофеи и украшения."

Неандарталците са живели преди 30 000 години в цяла Европа. Те са успели да оцелеят няколко ледени епохи преди да изчезнат точно по времето, в което съвременния човек се заселва от Африка.
Една от теориите е че те не са могли да се конкурират за храна със съвременните хора, които са имали значително по-сложно устроен мозък и много по-лесно са се сдобивали с храна.
Други учени вярват, че са повлияли климатичните промени.
След тези последни открития теорията за съществуването на канибализма по това време събира все повече поддръжници сред учените.

Снимка: Reuters



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

1 comments to " Мистериозното изчезване на неандарталците и техния ужасен край "

jiroscop каза...
24 май 2009 г. в 22:12

Не са изчезнали бре!!! Аз постоянно срещам по улиците :)

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com