понеделник, 4 май 2009 г.

Мислели я за Сатаната...

0 comments
През 1999г. религиозните лидери на Ватикана напомниха на църквата, че екзорсизма трябва да се практикува. За всички, които не са наясно, екзорсизма е средновековен обред за "спасението на заблудена душа" чрез "изгонване" от тялото на "нечистия дух" с помощта на молитви, специални заклинания и ритуали, записани още през 1614г. Ритуала за "изгонването" на духовете от тялото се отличава с особена жестокост. Смъртните случаи по време на тази страшна процедура никак не са малко.


Анелиз Мишел е родена през 1952г. в малък град в Бавария наречен Lieblfing, получава традиционно католическо образование и нейния живот не се отличава с нищо от живота на другите хора...докато не попада в болница със странни симптоми.
Тя правила странни физиономии чувала гласове, издавала противни хриптящи звуци.
Между времето на пристъпите си тя отчаяно молела лекарите да и помогнат.
Те по никакъв начин не могли да разберат какво е нейното състояние, което сравнявали най-вече с епилепсия.


В началото на 1973г. нейните родители се обърнали към църквата с молба да изгонят злия демон от нея. Църквата обаче обърнала внимание, че психотронните медикаменти, които са и изписали лекарите пречи да бъде извършен обреда. Родителите на момичето спират да и дават лекарствата.
Най-накрая се намира свещеник, който пожелал да извърши обреда по изгонване на "демона". Църквата обаче му забранила.От този момент състоянието на момичето се влошава.


Тя започва повече от всякога да има скандали с родителите си, дори стига до побой над тях. Тя отказвала да яде месо с мотив, че Сатаната и забранявал.
Започнала да спи само на пода и да унищожава при първия удобен момент кръстове и икони.

След смъртта на Анелиз прокурор започва разследване. По-късно отправя обвинение към родителите на момичето и двама свещеници, за това че са извършили нехуманен обред както и че са спрели да дават на Анелиз лекарствата, които са й предписали лекарите.
Момичето страдало от психическа епилепсия.

Родителите на момичето и двамата свещеници получиха по 6 месеца затвор.
Според свещениците, извършили ритуала, те говорили с духа в Анелиз.

Еволюция му казва някой:) Цивилизация може би:)
Подобни ритуали се извършват ежедневно навсякъде по света.

-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Мислели я за Сатаната... "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com