понеделник, 11 май 2009 г.

Какви жени са се харесвали през вековете

1 comments
С идеалната женска красота в Древен Египет са били стройните жени с големи устни и очи. За най-красив цвят на очите се е считал зеления, но това е бил рядък цвят на очите за египтяните. За завършек на идеалната красота са се считали зелено оцветените нокти и дългите крака.
Красива жена за маите пък е била тази с най-добре украсено тяло.
Идеала за красива жена в Древен Китай са били ниските жени с хубави крака.
В Древна Гърция пък съществувал култ към атлетичните тела. Скулптурата на Афродита олицетворява идеала за женска красота на тогавашните гърци.
В древен Рим са се харесвали жените със светли коси и светла кожа.
В средните векове земната красота се е считала за греховна, а жените за създания на дявола. Ето защо по средновековните картини жените са се изобразявали грозни и дебели.
В началото на 13-ти век започва култа към "прекрасните дами". Жените се сравнявали с рози, а колкото по нежна и женствена била една жена, толкова по-привлекателна била.
Във възрожденската епоха за красива се е считала жената с бледо лице и дълга изящна шия.
В наши дни сами можем да преценим какви жени се харесват.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

1 comments to " Какви жени са се харесвали през вековете "

shamans каза...
12 май 2009 г. в 10:56

Много хубав пост. Само искам да уточня, че в Дрвена Гърция изобщо не са смятали женското тяло за красиво. Само мъжкото, при това добре развито и атлетично тяло е било красиво за гърците.

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com