четвъртък, 7 май 2009 г.

10-те научно разкрити мистерии: 10.Рибата с прозрачната глава

1 comments
Очите на прозрачната риба могат да събират светлина на дълбочина от 2500м. Голямата мистерия на тази риба е че очите й се появяват директно над главата. Това беше загадка за учените, защото по този начин е почти невъзможно рибата да си набавя храна.
Наскоро учените с помощта на дистанционно управляван робот успяха да изследват рибата с прозрачна глава на дълбочина от 600 до 800 м.
Така те откриват един неизвестен факт досега. Очите на рибата се намират зад прозрачния купол и могат да си сменят местоположението в рамките на един прозрачен щит, който обхваща главата.
Първата риба с прозрачна глава е била открита още през 1939г., но прозрачния й характер не е бил установен, защото е била уловена на по-различна дълбочина и прозрачната й част е била унищожена.


Интересен факт: Имайте впредвид като гледате видеото и снимката по-горе, че двете малки дупки в предната част на рибата не са очите. Очите са двата зелени купола в горната част на главата.

Още от поредицата Тук





-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

1 comments to " 10-те научно разкрити мистерии: 10.Рибата с прозрачната глава "

jiroscop каза...
13 май 2009 г. в 23:20

Не вярвам, че сляпа еволюция е създала това чудо О.О

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com