четвъртък, 7 май 2009 г.

Разберете какво пиете!!!

0 comments
Колко от вас знаят какво всъщност пият? На различни видове безалкохолни, води и т.н. в съдържанието се срещат елементи като E445 и подобни. А колко от вас знаят какво са всъщност те и до какво водят и че употребата на някои дори водят до тумори? По-долу ще намерите кратко описание на някои химични съставки.

Натриев бензоат (E211)- в големи количества се получава от нефт. Използва се не само за газирани напитки. Не се препоръчва за астматици и за хора чувствителни към аспирина.

Диоксид въглерод (E290)- безцветен газ с кисел вкус. Използва се в газирани напитки. В големи количества се използва за гасене на огън.

Sodium citrate (E331)- получава се по химичен път от лимонова киселина.

Е150d- разновидност на карамела, която се получава при термична обработка на захар. Може да причини раздразнение на стомаха. Най-често се среща в Coca-Cola. Това е един от най-малко изследваните емулгатори и други негови странични ефекти досега не са известни.

E307- разновидност на витамин E. Явява се антиоксидант. Добива се от растително масло.

Учените съветват: В никакъв случай не употребявайте слабоалкохолни напитки на гладен стомах. Това обостря хроничните заболявания и може да доведе до заболяване на стомаха.
Също така газираните напитки не се препоръчват за хора с проблеми със стомаха.
За повече информация се сдобийте с наръчник за емулгаторите и четете по-често съдържанието на нещата които пиете и ядете.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Разберете какво пиете!!! "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com