сряда, 20 май 2009 г.

Ужасната истина за Coca Cola

0 comments
Прекалената употреба на Coca Cola може да доведе от лека слабост до дълбока мускулна парализа предупреждават учените.
Това е така, защото редовната употреба на Cola намалява съдържанието на калий в кръвта.
През миналата година има случай, в който австралийски фермер се нуждаел от спешна помощ заради мускулна парализа след като изпивал 4/10 литра кола на ден. Вече е възстановен и лекарите го посъветвали да спре Cola-та.
Друг пример включва бременна жена, която редовно изпивала до 3л. на ден през последните 6 години. Започнала да се оплаква от загуба на апетит и умора. Пулсът й бил неправилен вероятно причинен от ниското ниво на калий в кръвта й.
Изследователите смятат че тези случаи не са нетипични и че много хора употребяващи прекалено много Cola се оплакват от подобни проблеми.
В свой коментар д-р Clifford от Louis Stokes Cleveland VA Medical Centre в Охайо казва: " С агресивния си маркетинг и огромния пазар, с който разполага Coca Cola по целия свят можем да предполагаме че огромен брой хора по целия свят пият 2/3 л Cola на ден. От това следва че огромен брой хора по света имат опасно ниско съдържание на калий в кръвта."

Умереност
Авторът на изследването д-р Moses Elisaf от университета в Ioannina в Гърция казва че резкия спад на калий в кръвта при консумация на Cola се дължи на 3 от нейните съставки комбинирани в продукта: глюкоза, фруктоза и кофеин.
Прекаленото използване на тези съставки всеки ден може да доведе до сериозни проблеми с костите, зъбите както и да доведе до диабет.
Учените препоръчват да не прекаляваме с Cola-та.

Източник: BBC News



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Ужасната истина за Coca Cola "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com