понеделник, 15 юни 2009 г.

10-те разпространени заблуди: 10. Какво ще стане, ако въжетата на асансьора се скъсат

0 comments
Заблудата, че ако въжетата на асансьорите се скъсат, ще падате свободно. Има малка истина в тази заблуда, но ще стигнем до нея по-късно.
На първо място асансьорите имат минимум 4 оперативни кабела както и вградена спирачна система и резерва спирачна система, които се активират при по-бързо спускане на асансьора. Ако всичките въжета на асансьора се скъсат, а повярвайте те са много здрави, спирачните системи ще се задействат. Ако и това нещо не свърши работа, валът на спирачната система ще ви спаси. Така че въпреки пенсионерската възраст на асансьорите в България те все пак са надеждни.
Малката истина в тази заблуда, за която говорехме преди малко е една случка от 1945г. когато самолет се удря в Empire State Building, което в крайна сметка причинява скъсването на асансьорните въжета. В резултат на това жена на име Бети Лу Оливър е падала свободно с асансьор 75 етажа...и е оцеляла. Това се дължало на въздушното налягане, което се образувало под асансьора.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 10-те разпространени заблуди: 10. Какво ще стане, ако въжетата на асансьора се скъсат "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com