понеделник, 8 юни 2009 г.

10 неща, които вероятно не знаеш за...Филмите

0 comments
1. Първата ролкова филмова лента е направена още през 1887 г. от Hannibal Goodwin епископ от Newark, New Jersey.

2. През 1891 г. компанията на Thomas Edison демонстрира кинетографа-първата камера, но никога не открива устройство за възпроизвеждането.

3. През 1908 поради оплакване за неприлично съдържание в един от филмите, прожектиран в кинетоскопските зали биват затворени всички останали подобни зали в САЩ.

4. Преди измислянето на цветното кино се е наблягало на илюзията на цветовете. Черно бели филми са се прожектирали през цветни филтри, което създава илюзия за отделни цветове.

5. Apolo 13, Armageddon и Обиколка на света за 80 дни са филмите, с които разполага всяка космическа експедиция на NASA.

6. IMAX формата е създаден от четирима млади филмови ентусиасти от Канада, които се опитали да впечатлят Fuji Bank от Япония да ги спонсорира в правенето на филми.

7. Същите канадци малко по-късно откриват и начин да увеличат дължината на филмите до 6 часа.

8. Най-дългият филм правен някога е "The Burning of the Red Lotus Temple"- 27 часов филм, който излезе в Китай през 1928 г.

9. Филмът "От Русия с любов" е направен само заради факта, че книгата е била любимата на Кенеди.

10. 80% от хората по света са гледали "Кръстникът".-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 10 неща, които вероятно не знаеш за...Филмите "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com