петък, 12 юни 2009 г.

5 странни факта за Айнщайн

0 comments
Е, нека видим какво знаеш за Айнщайн. Знаеш че е гений, откривател на изключително важни неща за човечеството, но знаеш ли че като малък е имал деформирана глава? А че преди да се ожени е имал тайно дете?
По-долу ще научиш още няколко странни факта за великия гений А.Айнщайн.

1.Айнщайн е бил дебело бебе с голяма глава
Когато майката на Albert, Pauline Einstein го ражда
забелязва, че главата му е прекалено голяма и уродлива. Лекарите я уверяват, че той не страда от никаква болест. Когато баба му пък го вижда за пръв път казва "Какво дебело бебе, колко е дебело".

2. Айнщайн е вдъхновен от компас
Когато е само 5 годишен баща му му подарява компас, който до толкова е впечатлил малкия Албърт, че той рядко се разделял с него. Именно този компас той посочва като вдъхновение да се занимава с наука.

3. Като малък Айнщайн е заеквал
Като малък той е имал дефект в говора. Заеквал е. Този дефект намалява постепенно с възрастта и когато става на 10 години почти не се усеща.
В една интересна записка Otto Neugebauer пише:
"Неговите родители се притесняваха много да не би да има някакво увреждане."

4. Айнщайн се проваля при кандидатстването си в университет
През 1895 г. едва на 17 години, Айнщайн държи изпит за прием в Swiss Federal Polytechnical School (Eidgenössische Technische Hochschule или ETH). Той се записва в секцията по наука и държи изпит, на който обаче се проваля (изтория, езици, география).
Влиза една година по-късно с доста по-добри резултати.

5. Айнщайн има извънбрачно дете
През 1902 г. година преди Айнщайн да се ожени за Mileva Maric се ражда негово извънбрачно дете на име Lieserl. Айнщайн така и не я вижда и това става ясно от писмата, които й пише. Нейната съдба е неясна.






-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " 5 странни факта за Айнщайн "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com