понеделник, 1 юни 2009 г.

Топ 10 места с най-дълга продължителност на живота на населението

0 comments
По-долу ще намерите 10-те места на света, където хората живеят средно най-дълго.

10. Guernsey: 80.42 години
Малък остров в Британския канал. Причината за голяма продължителност на живота на хората там е...заможността и ниските такси. Данъците там са едни от най-ниските в света, а медикаментите са евтини.








9. Австралия: 80.50 години
Ниската земя има всички предпоставки за добър живот. Като добавим и ниския процент на замърсяване на въздуха и малкия брой пушачи, можем да си отговорим защо хората там живеят средно 80 години.








8.Швейцария: 80.51 години
Високия стандарт на живота и страхотната икономика както и неутралността във всички войни нарежда Швейцария на 8-мо място при страните с най-дълга продължителност на живота на населението.





7. Швеция: 80.51
Швеция е страната с най-нисък процент на пушачи в населението. Само 17%.










6. Япония: 81.25
Япония е една от страните с най-нисък процент на хора с затлъстяване, само 3%. Също така културата на тази страна е тясно свързана с добрата грижа за здравето. Като добавим и чудесните условия за живот там, това нарежда Япония на 6-то място.









5. Хонг-Конг: 81.59
Хората в Хонг Конг се хранят изключително много със зеленчуци. Града е един от най-малките консуматори на месо в света.












4. Сингапур: 81.71
В началото на 80-те правителството на Сингапур призна че има застаряване на населението като също така и средната продължителност на живота се увеличава.







3. Сан Марино: 81.71
Най-старата република в света. Изразената работа в офиси и леката промишленост вероятно е факторът, който дава възможност на хората да живеят по-дълго. Много малък процент от хората там се занимават с тежка работа.









2. Макао: 82.19
Остров в Южно Китайско море със страхотно развита икономика. Инвестициите там всяка година се увеличават. 70 процента от приходите в икономиката правителството инвестира в здравното осигуряване.










1. Андора: 83.51
Мястото с най-дълга средна продължителност на живота на населението е Андора. Андора придобива популярност като туристическа дестинация още след Втората световна война. Страната е със страхотна култура на хранене и невероятно здравно осигуряване.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

0 comments to " Топ 10 места с най-дълга продължителност на живота на населението "

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com