сряда, 15 юли 2009 г.

5 неща, които болниците крият от вас

2 comments
1.Упс...объркахме ти диагнозата
През последните години грешките в болниците се превърнаха в сериозен проблем. Според доклад на института по медицина най-малко 1,5 милиона са засегнати всяка година от поставянето на грешни диагнози.

2. Тръгвате си по-болен, отколкото дойдохте
Leandra Wise е последният подобен случай. Тя постъпва в болница след като й е поставена диагноза доброкачествен тумор. Оперирана е и всичко върви наред, докато не се връща в болницата със съмнение за грип. Оказва се смъртоносна инфекция след операцията.
Годишно над 2 милиона души по света умират от инфекции. 4,5 милиарда $ годишно се вливат в световната медицина за справяне с този проблем.

3. Болничните заеми са сред основните причини за кризата в САЩ
Много от пациентите, които постъпват в болниците в САЩ нямат осигуровки и не могат да си платят операциите. Тук се намесва и опцията, която даваха банките-Болничен кредит. Повечето от тези кредити никога не се погасяват.

4. Избягвайте болниците през юли
Ако можете стойте надалеч от болниците през юли. Това е месецът, когато голяма част от персонала се замества от стажанти.

5. Понякога не си държим устите затворени
Законът не забранява на лекарите да изнасят данни за здравното ви състояние. Това също е предпоставка за търговия с данни, от които се интересуват главно застрахователни компании.



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

2 comments to " 5 неща, които болниците крият от вас "

Unknown каза...
16 юли 2009 г. в 20:48

Ами какво да кажа....изглежда че не сте гледали филмът на Майкъл Муур SiCKO, където се описва дооооста подробно геноцида на американските застрахователни компании срещу американците! В здравеопазването се радвам че съм поне българин, а не американец! Бог да пази България и всички българи!

Unknown каза...
19 март 2010 г. в 19:09

Мен ако питате няма значение дали България, Америка или някоя друга държава, навсякъде си има невнимателни лекари.
Един познат (гражданин на Белгия) претърпя инцидент, след което се наложи да влезе в болница.. лекуваха го , оперираха го, той горкия съвсем се промени и сякаш застаря. На всичкото отгоре се оказа, че има забравен инструмент в тялото си, май беше НОЖИЦА ..
нищо не е сигурно

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com