четвъртък, 16 юли 2009 г.

Хитлер, зелени човечета и Шамбала

1 comments
… само част от тайните на Третия Райх

Няколко книги и един филм през последните 2 години отново поставиха във фокуса на разбулените митове окултните общества в Третия райх, мистичните занимания на висшите германски офицери и държавни ръководители; надеждите на самия Фюрер, че от един друг свят му помагат да завладее този. Засилен интерес към скритите механизми, психологията, невидимите движещи сили и – направо – тайните реални и подготвяни оръжия на немския фашизъм от времето преди и по време на Втората световна война има например в изследването на Сергей Зубков.

А те продължават да са любопитни тайни: окултните общества във фашистка Германия между двете войни и истинските водачи-адепти, които са стояли в дъното на чудовищната експанзия, разразила се сетне. “Арманеншафт” на Гвидо фон Лист, “Германенорден” на барон Зеботендорф, “Златна заря” на Самуел Мейтерс, “Туле” и “Врил” – в които Карл Хаусхофер играе голяма но невидима на “повърхността” роля… - мистичните общества, наели се да възкресят величието и властта на тевтонската сила, нордическите богове, арийското превъзходство. Да открият Шамбала, да се въоръжат с древните знания за да изковат съвременните оръжия, да достигнат… Алдебаран, където живеят Боговете, посетили навремето Вавилон, Шумер и Акад. Или да докажат /дочакат?/ теорията на Хербигер за съществуването тук на земята на вход към отвъдния свят, откъдето ще се завърнат “великите непознати”, които ще помогнат на… арийците да наложат волята, традициите и чистотата на расата над Света.

Националсоциализмът на върхушката около Адолф Шикългрубер се е оказал удобното средство за постигането на всичко преднарчетано.

Като не може да се отрече, че от откритията на Шлиман и Картър - до края на първата третина на миналия век, едва ли са организирани по-мащабни, по-важни, по-обещаващи експедиции към мистичните неизследвани краища на Земята; дейност и начинания на тайнственото бюро на СС – “Аненербе” /Земните Прародители/, реализирани наред с концлагерите, геноцида, фронтовата експанзия.

Окултните общества, крахът на Третия райх, тайните оръжия на Вермахта – това са вероятности, повече или по-малко част от самата история. Освен чудовищната война и жертвите – в които няма няма нищо паранормално. Има само ужас и витаеща смърт. До последните дни в Бункера – на предопределеност и невъобразима маниакална обреченост. Майки тровят децата си, офицери се самоубиват…, само Фюрерът вярва, че някакви дивизии ще се върнат към Берлин в необходимото време и ще изтласкат съюзниците. По-рано той е крещял на митингите, че “ще подпалим света”; знае се, че се е домогвал до атомната бомба, която неговите учени сетне ще подарят на задокеанските победители - американците. И ако партизани не бяха успели да саботират заводите за тежка вода в Скандинавия, не е ясно докъде би се стигнало. Понеже това не бил единствения коз в играта за световно господство.

Защото Луфтвафе е било готово за Космоса, а в небето над Пенемюнде са изпитвани летящи чинии. И лазерно оръжие. Е, разрешено е да не вярвате – спрете дотук и разгледайте момичетата в другия панел. А аз ще продължа с нещо далеч по-любопитно, спорно и шокиращо. Няколко книги. Един филм на ВВС. Една американска поредица. Едно неотречено, но потулено съобщение на Асошиейтед Прес.

Годината е 1994. Паранормалното, езотериката, общо казано – Досиетата “Х” в родната преса след идването на демокрацията, още пълнят страници на изникнали и възродени издания. Но това малко съобщение идва от АП и е отвсякъде невероятно: американските ВВС са открили и прихванали летателен апарат, който се приводнил нейде по източното крайбрежие. Капсулата имала фашистки свастики, не изглеждала никак “очукана”, била оборудвана с животоподържащи системи… и имало две добре изглеждащи мъртви тела, облечени в нацистки униформи! Нямало съмнение, че е била в Космоса, че технологията е отпреди десетилетия – но пък космическа?

Тогава работех в едно голямо радио и се обадихме на наш човек в Щатите да поразучи това-онова. Беше невъобразимо. Кореспонденцията идваше от световната информационна агенция, не от жълтата преса, но нови съобщения не последваха. Колегата ни там каза, че се чуло нещо подобно, но никой не може да даде никаква информация, а от Агенцията отрекли да са пускали нещо подобно, било манипулация.

И се връщам към изследванията на английски и щатски телевизии в извадените на светло тайни архиви на Райха през 90-те години. Едно е да четеш хипотези, но съвсем друго е да видиш кадри и стари черно-бели снимки. Летяща чиния на фона на боен самолет и отворении врати на хангар, побиращ цепелини. Чертежи на електромагнитен междупланетен кораб с гравитационен двигател, кабини за спане, носещ в хангар няколко малки “чинии”. С прилежно нанесени данни: диаметър 25-30 м при височина в центъра над купола 9-10 м.; над 121 м и ок.70 м диаметър съответно за

“Ханебио”3 /само в проект/ и “Ханебио”2 /изпитван – според документите/; развита скорост в земната атмосфера от 3200 възела в час. Или проектите за орбиталната станция “Машина Андромеда” с тегло 100 т, за която пише, че гравитационния двигател безпроблемно ще я издигне. Цялата тази “дейност” – с начало 1939-а и непреставаща дори в самия край на войната през 1945 г.






Още смущаващи чувството за реалност данни, документи и снимки от архива на супер-секретния отдел SS-E4: разработки на летяща чиния и двигатели “Ханебио” и “Врил” /”Брюл”?/ в Пенемюнде - в чието небе свидетелстващи офицери често виждали неиндефицирани летящи обекти с форма и вид – на които едва в последната от 50-те години на века един журналист, прелитащ над платото Рейниър ще даде прословутото днес име. Годината е 1943-а. В Пенемюнде текат разработки и изпитания на двигател “Врил7”, предназначен за междупланетен кораб за полет до Алдебаран. Чинията с гигантски размери трябва да развива до 4022 км/ч., като вече са достигнати 1930 км/ч. в атмосферата. Паралелно се разработва лъчево оръдие, което пробива 10-сантиметрова броня и дори се вижда на една снимка на летателен апарат пред хангар.

По Коледа на същата година в Колберг се провежда тайна среща на Обществото “Туле”, на която се разисква “Операция Алдебаран”. Медиумите Мария и Сибрун докладват за телепатична връзка с двете населени планети от тази звездна система, отстояща от Земята на 68 светлинни години. Говори се за тунел във времето и предадени телепатично иноземни технологии за строеж на кораба. През януари 1944-а Хитлер и Химлер на тайна среща дискутират именно полет до там.

Говори се, че на дъното на Монзее в Горна Австрия е потопена една от “чиниите”. Но други – може би – са скрити в Антарктида в тайната немска база за НЛО в Швабенланд /Земята на Кралица Мадлен/. Две години след капитулацията, в един филм за войната, адмирал Бърд несловоохотливо говори за изчезването на 38 фашистки подводници, отклонени от Балтийския флот /снабдени с революционна система Валтер за въздух – способстваща за оставане под вода със седмици/. Победителите-съюзници организират потеря. Посоката е Антарктика. Адмирал Бърд и адм.Ууд отплуват с 4000 войници, самолетоносач, бойни кораби и поддръжка. И се връщат тихо и безславно след загуба на неизвестен брой самолети. Операцията е прекратена. Някъде в южния Атлантик ги е пресрещнал добре въоръжен враг, за който те не желаят да говорят. Дори години по-късно. С какво ги е разбил? Къде са отплувалите германски подводници? Какво са превозвали?

Ето това са въпроси и темите, които търсят своите разяснения, твърдо разобличаване или потвърждение и днес. Ясно е, че германската военна машина, вдъхновена от тайните общества и /евентуално/ търсените “висши” познания, е провеждала експедиции в Тибет, Кашмир, към двата полюса /водени от известни тогава специалисти като Едмонд Кис и шведа Свен Хедин/ в търсене на артефакти и скрити технологии. Говорело се е за срещи с пратеници на други светове, за “посещения” в древността и ново-установени телепатични контакти. Хитлер до последно крещял в речите си, че “ще подпалим света”. За другите “светове” пък се е разисквало в тези тайни общности и мистични кръгове /най-вече “Туле” и “Врил”/. Какво е имал, с какво е разполагал, над какво са работели гениите на райха и към какви оръжия и машини са се стремели учените му – извън нечовешките генно-расови и евгенистични експерименти в концлагерите? Дали шокиращите предположения не са реални на фона на разработките на един добър, но непризнат гений – Никола Тесла, който отвъд Океана конструира какво ли не, вкл. и суперлъчево оръжие, а някои от разработките му, уникални като замисъл и плашещи като приложение, също се покриват с плаща на тайната днес.

Боя се, че никога няма да узнаем. Подозирам обаче, че съвременната история на “уфологията” трябва да започва не от Розуел, а от Пенемюнде, 20-тина години по-рано. Независимо дали Вернер Фон Браун – който даде тласък на американската ракетна програма, вече отвъд Океана, - е черпел проекти и технология от иноземци. Независимо дали “Стелт”-а е човешко творение или “повторение” на пленена “чиния” /или доброволно предадена?/… Но по времето на Втората световна война германците не само са искали, те са и имали нещо, което не се побира в канона на елементарното отрицание. А има вероятност, никога да не узнаем истината, тъкмо защото не е измислена.

Прер.и доп.спец. за Bikinizine

Емил Братанов





-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

1 comments to " Хитлер, зелени човечета и Шамбала "

umnia-53 каза...
21 август 2009 г. в 0:01

Определено тук не мога да се съглася с обяснението че от изостанала аграрна страна Германиа се е превърнала във велика сила,-благодарение религиата Хитлер.Всичко това е постигнато чрез стимулиране мозъка на нацията,пълна свобода на мислене и действие.Голямото застъпване за науката и техниката и нейното приложение.Дори след войната Американци и Руснаци продължаваха да крадат мозъци от тях.Сега умишлено се спира развитието на умни решения за бъдещето.

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com