четвъртък, 9 юли 2009 г.

10-те неразкрити мистерии: 8. Мистерията Тунгуска

2 comments
"Стоях си на верандата и гледах на север. Внезапно на север небето се раздели на две и се покри с огън. Обля ме голяма топлина. В този момент се чу силен взрив. Бях хвърлена на 6 м от верандата. Земята потрепери."
Откъс от фантастичен роман? Свидетел на ядрена експлозия? Свидетелката е реална, но тя не беше видяла тест на ядрена бомба.
Това невероятно събитие, за което говори тази руска свидетелка се случи през 1908г. в отдалечен район в Сибир, наречен Tunguska. Точно какво се е случило там е все още неизвестно. Има няколко теории за това какво всъщност се е случило тогава, но нито една не е правдоподобна. Спорове около това се водят и днес.
Унищожителни последици
Опустошенията след този феномен са огромни. Хора, които живеят над 500 км далеч от мястото са чули оглушителен шум. Дърветата в площ от 1600 кв. км са изпопадали на земята. Сеизмична активност е записана в места на над 1000 км от мястото. Пожарите бяха овладени чак след седмица. Хора, живеещи на над 50 км от място са били хвърлени на земята, някои дори и припадат. Има и човек затиснат от дърво, който умира. Изчислено е че експлозията е била над 40 мегатона, което е 1000 пъти по-силен шум, отколкото е предизвикала атомната бомба над Хирошима. И все пак не е намерен кратер или други ясни доказателства за това, което е причинило феномена.
Други загадъчни ефекти, забелязани след експлозията
-смущения в земното магнитно поле
-магнитна буря
-магнитизиране на почвата
-електромагнитен импулс, подобен на този, който създава избухването на ядрена бомба
-сияние, което се забелязва преди и след събитието
-необичайно светли нощи, които се забелязват след феномена
-ускорен растеж на растенията
-генетични мутации в растенията и животните



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

2 comments to " 10-те неразкрити мистерии: 8. Мистерията Тунгуска "

Unknown каза...
9 юли 2009 г. в 18:00

Едно от предположенията е че е от тестове на Никола Тесла, който се опитвал да пренася промишлени количества електричество чрез използване на йоносферата ( проект който е онаследен в по малки количества днес в проектите HAARP ). Предполага се че Тесла не е могъл да "оползотвори" това електричество, след което е търсил място на което да го "разреди" във въздуха и е избрал това място защото е било малко населено. (а защо не пустиня ?? - защото се казва че енергията е могла да се движи само по определена географска ширина т.е. от изток на запад).

вярвай в мечтите си каза...
15 септември 2009 г. в 10:55

Доказано е, че там във въздуха се е взривил астеоид или космически кораба :)

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com