четвъртък, 2 юли 2009 г.

5 уникални факта за твоето сърце

2 comments
1. Сексуалното желание
Едно проучване, в което са участвали 2500 мъже на възраст от 49 до 54 години показва, че оргазъм до 3 пъти седмично намалява наполовина риска от сърдечни заболявания. Други проучвания доказват, че един средно продължителен секс е толкова полезен за сърцето ви, колкото 15 минутно бягане.

2. Женското сърце
Години наред инфаркта се е считал за предимно мъжко заболяване. Истината обаче е друго. Всяка година в САЩ от сърдечни болести умират средно 500 000 жени, докато бройката на мъжете в това отношение е с 50 000 по-малка.

3. Големината на сърцето
Някои хора имат различни по големина сърца от стандартното. Това може да е сигнал за заболяване. АКо това не се лекува по-големите сърца могат да доведат до сърдечна недостатъчност, тъй като те изпомпват по-бавно кръв в организма.

Снимка by Frida Borjeson Photography

4. Червеното вино е полезно за сърцето
Факт, който повечето от вас може би знаят. Червеното вино съдържа някои антиоксиданти. Също така една чаша вино след или по време на вечеря спомага за еластичността на кръвоносните съдове, което намалява риска от инфаркт.

5. Мощна помпа
За един ден през сърцето ти се изпомпват над 8 000 литра кръв.






-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

2 comments to " 5 уникални факта за твоето сърце "

Anelia каза...
24 февруари 2011 г. в 0:28

Изберте някой евтин China cell phone

Chinabuye.com каза...
28 февруари 2011 г. в 23:04

Купете евтини webcams

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com