понеделник, 13 април 2009 г.

10-те научно разкрити мистерии: 4.Лицето на Марс

3 comments
Региона Цидония на Марс привлече вниманието към себе си, тъй като един от хълмовете там изглеждаше като направен от човек. Регионът е бил първият сниман в детайли от спътника Viking 1, изстрелян през 1975г. Направените снимки от Viking 1, включително и една през 1976г. показаха един цидонски хълм, наподобяващ на лице.
Учените много бързо отхвърлят твърдението като казват, че това е трик на светлината. Второ изображение от по различен ъгъл обаче отново показва хълма като лице. Това привлича вниманието на много учени и става тема на много talk-шоута. Започва да се твърди, че "лицето" е дело на отдавна изчезнала марсианска цивилизация. Повечето учени продължават да вярват, че това е просто игра на светлината.
През 2003-та година Европейската космическа агенция изпраща в Космоса спътника "Mars Express", който има за цел да заснеме повърхността на Марс с high resolution stereo camera и да направи 3D изображение на "Лицето на Марс". Полученото изображение убива съмнението и на повечето вярващи. Снимката показва остатък от масив, формиран от свлачища, но то съвсем не прилича на лице.

Интересен факт:Цидонската област на Марс представлява голям интерес за учените. Според тях на това място се е простирал Марсианския океан.
Още от поредицата Тук







-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

3 comments to " 10-те научно разкрити мистерии: 4.Лицето на Марс "

Mahmood Syedfaheem каза...
13 април 2009 г. в 13:26

Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Unknown каза...
15 април 2009 г. в 10:33

еми те марсианците са разбрали , че кораб отива да ги снима детайлно и набързо са разрушили останките , та да не бъдат разкрити. Елементарно Уотсън

Anelia каза...
15 април 2009 г. в 12:59

Хахахах...мда. Те не са прости!

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com