вторник, 28 април 2009 г.

5 мита за пиенето, които могат да те убият

2 comments
Напиването не е много безопасно. Много хора добиват опит за пиянството на собствен гръб или от приятели. Ето няколко мита за пиенето, които могат да ви убият, ако им се доверите...

5. "Като поспя ще ми мине"

Ако някой добре пийнал претърпи алкохолно натравяне е малко вероятно като поспи да се събуди. Проблема е че няма как да го усетите сам, така че пиенето с идея, че ще си поспите и ще ви мине не е много умно.
Ако пък сте пиян и лежите по гръб, храната която ще се опита да излезе от вас няма къде да отиде освен в белите ви дробове. Звучи грозно, но който се е заел сериозно с пиенето- да го има впредвид:)




4. Пиенето ще те стопли
Алкохолът ви стопля, защото кара кръвоносните съдове да се разширяват и така кръвта отива по-близо до кожата, което ви кара да се чувствате по-топло.
Всъщност по този начин можете да загубите ценна телесна топлина. За тези, които не са гледали Mythbusters да кажем че идеята да си поркаш през зимата у дома с цел да се стоплиш никак не е добра идея.








3.Пиенето на аспирин преди пиене ще намали махморлука на следващата сутрин

Едно проучване на Американската медицинска асоциация показва, че пиенето на аспирин не само забавя метаболизма, но и увеличава действието на алкохола. Така че ако препиете повечко и на сутринта въобще се събудите, ако се чувствате необичайно добре...не се притеснявайте, вероятно все още сте пиян.






2.Като пиете кафе ще изтрезнеете
Кафето е стимулант. Алкохола е депресант. Сами можете да се досетите какво се получава като се смесят. Кафето не само, че със сигурност няма да намали влиянието на алкохола, но ще ви накара да се почувствате и доста по-зле.






1.Можеш да измамиш теста за алкохол
Алкохола+шофиране никога не води до нищо добро. Можете да се направите на хитри, но нито яденето на горчица, нито чесън или нещо подобно ще променят показанията на дрегера. Показанията са едни и същи. Карате ли, когато сте пил алкохол сте пълен идиот.




-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

2 comments to " 5 мита за пиенето, които могат да те убият "

Desinka каза...
29 април 2009 г. в 14:50

Много яко как си преписала статията от Cracked.com. Поне да беше запазила и смешните части, че да си заслужава.

Anelia каза...
29 април 2009 г. в 18:12

Че нали ако си искам:)

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com