понеделник, 13 април 2009 г.

Ето какво медиите не казват за Сомалийските пирати

3 comments
През 1991г. правителството на Сомалия се срива. 9-те милиона жители на Сомалия започват да гладуват. Западните сили виждат в това страхотна възможност да откраднат от страната хранително-вкусовата промишленост и да започнат да изхвърлят ядрените си отпадъци в техните води.
Да! Ядрени отпадъци! Веднага след като правителството на Сомалия се срива по крайбрежните води на Сомалия са забелязани европейски кораби, които изхвърлят огромни барели в океана. Крайбрежното население започва да се разболява. По населението започва да се забелязват странни обриви. Раждат се деформирани бебета. След цунамито през 2005-та година, което праща повечето изхвърлени барели на брега хората започват да се разболяват масово и повече от 300 умират.
Пратеника на Сомалия в ООН Ahmedou Ould-Abdullah казва:' Някой хвърля отпадъци във водите ни. Някои от тях са изключително вредни като живак например. Барелите лесно могат да се проследят до европейски фирми".
В същото време други европейски кораби плячкосват морските дарове на Сомалия и крадат оттам нелегално повече от 300млн тона риба, омари и др. всяка година, докато населението на Сомалия умира от глад.
Именно това е причината за появата на сомалийските пирати. Отначало идеята е била да се събират данъци или да се взимат такси от европейските кораби, които крадат храната на Сомалия. Те наричат себе си "доброволци за бреговата охрана на Сомалия". Независим сомалийски сайт отбелязва, че 80 на 100 от жителите на Сомалия одобряват пиратството като защита на националните интереси.
Да, не е редно да се прави с цената на заложници и някои са си определено гангстери. В телефонен разговор един от лидерите на пиратите казва:"Ние не гледаме на себе си като на морски разбойници, ние смятаме за разбойници тези, които крадат от нас храна, докато нашето население гладува.
Нека не очакваме умиращите от глад сомалийци пасивно да стоят и да гледат как храната им е ограбвана от "напредналия свят" и как в крайбрежията им се изхвърлят ядрени отпадъци. Нека медиите не мълчат!



-----------------------------------------------------------------------------------

Comments

3 comments to " Ето какво медиите не казват за Сомалийските пирати "

Unknown каза...
24 юни 2009 г. в 21:23

Много е показателно, ако е вярно... За двуличието на и в "Свободния демократичен свят"

Unknown каза...
30 юли 2009 г. в 21:22

Ммм даа за съжаление е така,крадеца вика дръжте крадеца.Всички говорят за някакви демокрации,помощи,съпричастност,а всъщност това са хората или по точно държавите които най-много зло вършат!!!

Neven каза...
11 септември 2009 г. в 12:22

Определено има логика в написаното по-горе. Лошото е, че повече от 15г. няма правителство и офицялна власт, която да защитава интересите на страната, а само отделни организации, които имат обща кауза, но са ръководени най-вече от личен интерес. Явно и страните с водеща позиция в световната политика им е удобно по една или друга причина, а може и да нямат достатъчна изгода да предприемат нещо ;) защо ли - тези велики пазители на демокрацията и добруването на отделния човешки живот

Публикуване на коментар

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com